subota, 20. kolovoza 2016.

Back to school: SAMOPOUZDANJE

Pozdrav svima.
Škola se bliži ,joj Bože. Zar već? Sada se mnogo pitanja vrti po našim glavama i postajemo dosta nesigurni. Neki od nas se vesele vratiti među prijatelje, neki su se možda poželjeli učenja? (xD) Neki se ne žele vratiti među ''te kretene'' ,a svakako ima nas koji kreću u novi razred. Preplašeni, pomalo,prihvaćanja.
Odlučila sam napisati vam malo o samopouzdanju. Pa ćemo zajedno kroz par koraka. Pripremiti se za novi početak.

1. BUDITE SVOJI
Nikako se na početku ne pokušavajte promijeniti kako bi se uklopili u neke grupice. Sigurno ćete već nekako pronaći prijatelja. Zajedničke stvari pa i ''obožavanje'' iste osobe, sigurno će vas zbližiti. Korisničko ime 'JA' nikad nije zauzeto.

2. HEJT
Ako se nađe neka grupica ljudi, koji će pričati laži o tebi,ogovarati te. Ph,nasmiješi im se. Znaš koji si car kad pričaju samo o tebi jer im je dosadno u životu. To bi ti trebalo podići samopouzdanje. Netko čitave dane priča o tebi? Pa zamisli koliko si slavna/an. Samo se nemoj previše umisliti.

3. VLASTITO MIŠLJENJE
Nikad, ali nikad nemojte promijeniti svoje mišljenje jer netko tvrdi suprotno. Svatko ima pravo izreći ono što misli. Iako nekad ne bude, možda točno. Ponosi se njime. Jer je tvoje! Zamisli još te nastavnik pohvali, ti se okreneš i kažeš ''rekla sam ti'' a on, jadan, mora poništiti svoje.

4. ZNANJE
Sigurno sebi nećeš dopustiti da zaboraviš na neki test ili ispitivanje. Ali, dogodi li ti se da ne naučiš i malo se blamiraš nekim odgovorom. Ništa strašno. Zanemari smjeh iz klupa. Da su pametniji, nebi se smijali. Ne daj da ti to pokvari samopouzdanje.Uči,nauka je znanje.

5. UŽIVAJ
Ujedno i posljednje. Uživaj. Uživaj u svom školovanje. Događa se samo jedan put u životu i ne dopusti da se kasnije kaješ kako ti je moglo biti lijepo, a nije. Nađi prave prijatelje, one vrijedne truda, vremena. Uči, danas bez znanja ne možeš ništa. Možda se sad čini užasno i zapitamo se što će meni ovo u životu. A ne znaš da kasnije možeš biti ponosan što ZNAŠ. Budi svoj, trudi se. Gradi svoje snove, ne dopusti da ti neko zada da gradiš njegove. Kada se pogledaš u ogledalo. Budi ponosan. Što si lijep, pametan i iz dana u dan sve više pun znanja i samopouzdanja. Voli sebe, kako bi te voljeli drugi. Happy back to school svima! <3


I to bi bilo sve, hvala mojoj najboljoj prijateljici Luciji što mi je puno pomogla u pisanju ovog teksta. Nadamo se da smo vam na neki način pomogle i volimo vas. <3









INSAGRAM-https://www.instagram.com/josipaerceg2/
FACEBOOK-https://www.facebook.com/jopa.erceg
SNAPCHAT- josipaerceg
E-MAIL: josipa.erceg6@gmail.com

2 komentara: